25.03.13 г.

Йогийски чай

За тази публикация искаме най - много да благодарим на Галя Иванова, наша много добра приятелка, пълна с идеи и винаги готова да ни сподели нещо ново, а ние чрез нея на вас .. 

И така, ако искате ли да сте винаги в добро настроение ... без настинки и грип. И да ти е топло на ръцете и на краката? за всичко това... Пийте редовно чай от джинд­жифил, канела, кардамон и карамфил. Така нар. йогийски чай. Той разпалва агни (огъня вътре в нас, нашата енергия) и по този на­чин лекува.

РЕЦЕПТА ЗА 3 ЧАЕНИ ЧАШИ

Как се приготвя:

1. Смеси 2 ч. л. настърган пресен джинджифил, 4 зърна кардамон, 8 „гвоздейчета" карамфил, 1 пръчка (или едно пакетче) канела и 8 ч. ч. вода.

2. Течността трябва да изври наполовина. 3. След като изстине, добави към нея 30 мл охладено прясно мляко.

ТАЛАНТИТЕ НА...

...джинджифила : действа възбуждащо, неутрализира натрупалите се в организма токсини и стимулира хра­носмилането, резорбцията и усвояването на хранителните вещества. Джинджи­филът подпомага очистването на червата и активира перисталтиката. Облек­чавайки протичането на застоялата в тялото енергия, джинджифилът стиму­лира кръвообращението и тушира различ­ни болки.

Най-много помага при възпалено гърло и синузити. ...канелата Тя е стимулант с антисептич­ни и тонизиращи свойства. Притежава съ­що и силно антитоксично действие, укреп­ва тъканите и повишава енергията в тях. Освен това действа и болкоуспокояващо.
Най-много помага при настинка. ...кардамона Възбужда и освежава, „разпал­ва огъня" на храносмилането, освежава ума и стимулира сърцето.

Най-много помага при тежест в стомаха. ...карамфила Той е естествено обезболява­що средство, облекчава кашлицата и разт­варя натрупалата се бронхиална секреция. Много е ефикасен срещу запушен нос. Най-много помага при хрема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар