24.02.13 г.

Fat Freddy`s Drop

Групата, която днес ще ви представим се казва Fat Freddy`s Drop от Нова Зеландия. 7  човека, които определят себе си като Soul monsters,  a стилът им  често е определян като смесица между дъб, реге, соул, джаз, ритъм & блус и техно. Fat Freddy`s Drop са доста известни с импровизациите, а както и сами казват "Live performance is the most natural state for music," свирят по клубове и фестивали, а издадените им стидийни песни са рафинирани и изчестени след дългогодишното им представяне на сцена или по турнета в чужбина.
Fat Freddy`s Dub - Ямайски дъб и душата  на соул музиката от Мемфис. 


 
Eдва през 2003 г., групата получава международно признание, със сингъла "Midnight Marauders", издаден впоследствие от германски лейбъл. Първият им студиен албум „Based on a True Story  е на първо място по праджи в Нова Зеландия за 2005 г., като това е и най – продаваият албум за всички времена на Нова Зеландия. Оттогава групата прави ежегодно Европейско турне.
Все още не са били в България и няма очаквана дата на официалната им страница, но да се надяваме, че в обозримото бъдеще и това ще се случи ..

Под песента, която ще споделя в блога е написано, these guys just molested my ears, което в превод е просто тези момчета се задяват с моите уши, вижте как биха подействали и на вас и доколко molest your senses .. в кратките 18 минути на това парче .

Априлци. Острец. Семеен хотел "Тихият кът". Apriltsi. Ostrec. Tihiat kat.

Няма коментари:

Публикуване на коментар