23.02.13 г.

Защото музиката има значение






И това не е случайно изречение. А носи заряд. Jazz FM го промотира като запазена марка, защото музиката носи послания и смисъл. Музиката е безкраен свят, в който може да се загубиш, да потъваш, да плачеш, да избухваш, да търсиш и намираш. Пътуване във врeмето и пространството, в теб и извън теб.

Тя, Музиката те определя и знаеш кой си в нея. Не случайно, някои хора си правят специална селекция за всяко свое пътуване, а после звуците ги връщат там, където са били. Ако вие имате такава за Априлци, ще се радваме да ни я споделите, ако нямате, дано ви вдъхновим за такава.
В този блог  ще намерим място за   кратко ревю на изпълнител или група с история и линкове към песни.

Ние от Семеен Хотел „Тихият кът” вярваме, че ти, който ни четеш, ще намериш интересни неща, в които да откриеш себе си и вибрациите в звуК ще накарат душата ти да лети.

За тази седмица стартираме с „Bat for lashes” – буквално преведено артистичният псевдоним на Наташа Кан е Прилеп за мигли. Родена на 25 Октомври 1979 г.  в Лондон, в семейството на пакистанец и англичанка, в тинейджърските си години Наташа Кан става жертва на расизъм, заради произхода си. Често тя споделя, че е искала да се изгуби за света и бяга от училище, което става причина да бъде изключена. И както често се случва, бунтарите успяват, защото вярват в мечтите си, ей така напук. Именно това е периодът, в който Наташа обикаля Мексико и Америка, а след завръшането си в Англия, кандидатства в Университета в Брайтън, където е приета и  започва да се занимава с продуциране на музика и визуални инсталации. Критиците определят звученото на Bat for Lashes, като сходно на  Siouxsie Sioux, Björk, Kate Bush, Cat Power, PJ Harvey, Annie Lennox, Tori Amos and Fiona Apple.
 Bat for lashes има издадени три студийни албума, от които два са наградени с Mercury Prize.

Ето и две от нашите любими парчета на Bat for lashes :


Няма коментари:

Публикуване на коментар